Translate

01 november, 2010

Halloween *** Halloo viin

Our pumpkin this year, Meie selle aasta kõrvits
Halloween is one of the main celebrations in Ireland, following closely after St. Patrick's Day. Houses are adorned with decorations, and people wear costumes. There are grand parties, parades, and fireworks on that day. Even young children dress up and go from house to house, asking 'trick or treat'?! Estonia doesn't observe Halloween, so this was a new experience for me. Typically, fireworks are prohibited in Ireland, but on these two days, they are permitted, and young people make the most of it. A few weeks ago, someone kept me up all night with their fireworks antics until 4 am. Quite something, right?

Now, back to today's festivities. My flatmate read online about a parade and show in Dublin from 7-9 pm. 'Alright, let's go for it,' we decided. We arrived at the starting point at 6:45 pm, only to find few people around us, which raised our suspicions :D. Turns out, the parade never materialized :D (after returning home, we discovered that the event was from 2007, a few years too late :D). Nevertheless, we witnessed a few fireworks and enjoyed the vibrant city atmosphere with people dressed in costumes, etc. Despite the mix-up, we had a great time: good craic, as the Irish would say :), it was quite a laugh.

Have you ever experienced any funny incidents where your plans didn't quite go as planned?

***
Halloviin on koos Püha Patriku päevaga üks Iiri tähtsamaid pühasid aastas. Majad on kaunistatud, inimesed kannavad kostüüme. Igal pool on suured ja väikesed peod, paraadid ja ilutulestikud sellel päeval. Lapsed ka riietavad ennast Batmannideks, piraatideks ja luukeredeks ja käivad ukselt uksele öeldes: Trikk või Maius? Mis peale neile tavaliselt komme, pähkleid ja raha antakse. See raha asi on täitsa uus ja pähklite peale kirtsutatakse nina juba :P. Eestis on Halloviin täitsa uus komme ja pole eriti omaks võetud. Meil on ikka pigem Mardi- ja Kadripäev selleks. Iirimaal on ilutulestik ebaseaduslik, aga nendel kahel päeval aastas on see lubatud ja nagu ikka hakkavad poisikesed paar päeva varem pihta ja pärast ei saa pidama. Paar nädalat tagasi näiteks lasi üks väikeste pausidega kella 4jani hommikul neid pauk paugu järel- Magada ei saanud ja pidi tööle minema järgmine päev :D. Mõnus

Ja tulles tagasi nüüd Halloviini pidustuste juurde siis korterikaaslane luges internetist, et täna on paraad kesklinnas. Läksime ka aegsasti kohale, aga paraadi alguspunkt oli nõnda rahvavaene, et tekkis kahtlus, et midagi on valesti. Tuligi välja, et see interneti kuulutus oli 2 aasta tagune. Olime kõigest paar aastat hiljaks jäänud - pole midagi. Aga linn ise oli lahe - ilutulestikud siiski toimusid ja inimesed olid rõõmsad oma kostüümides. Good crack - nagu iirlased ütlevad!

Halloo viin - jah pigem on ta ju tere viinale, sest kõik on purjus, kuigi iirlased armastavad rohkem õlut juua kui viina. "Pint of beer" - see on siis natuke üle poole liitri vedelikku.

Kas Sul on olnud naljakaid seiku, et lähed kuskile kohale ja seda mis seal olema peaks ei olegi? Nagu selles multikas, kus mutt ütleb oma härrale: Aga meie, kuidas siis meie ja pidu toimus hoopis teises kohas :P

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar