Translate

12 oktoober, 2013

Almonds***Mandlid



Almonds hold a special place in my heart - whether raw, blanched, salted, sweet, ground into flour, pressed into oil, or transformed into milk!

Olde Hansa, located in the heart of Tallinn's Old Town, is a superb medieval restaurant.

Romantic old town, snowy roof tops and great dining experience in Medieval Time

This is one of my favorite dining spots in Estonia, and it has certainly made a lasting impression on our foreign guests: bear sausages, wild boar, sauerkraut. Everything is prepared with ingredients and spices that were available only during medieval times!

Example of one of the feasts:


There is a wonderful bunch of people working in Olde Hansa. The romantic candlelit atmosphere and medieval live music warm your heart and soul. And believe me, you won't go hungry in this place!


And one of my favourite treats in Tallinn Old Town in front of Olde Hansa, is their Sweet Almonds. Unfortunately their recipe is safely guarded!


 I have made some of my own Sweet-Spiced almonds today and wanted to share it with you :)

You will need:

500 gr of almonds
2 tbsp of water
2 tbsp of honey
2tsp of canola oil
5 tbsp sugar
2 tsp cinnamon
2 tsp freshly ground peppar
2 tsp ground gloves
pinch of ground nutmeg
pinch of ground cardemon
0.5 tsp of salt

Preheat your oven to 175 C degrees and roast your almonds on a baking tray for 10 minutes.

Mix water, honey and oil in a pan until boiling (high heat). Add almonds and mix until all the liquid is evaporated and the almonds coated.

Mix together in a bowl spices, sugar and salt. Turn the heat off the stove and add sugar-spice mixture. Mix until all the almonds are coated again. Put the almonds back to the ovan on a low heat and let them dry out. Kitchen is full of incredible smell! Et voila! It spoils your tastebuds to bits! Enjoy while it lasts - I usually run out of these very quickly :D!



Kas leidub eestlast, kes veel pole proovinud Tallinna vanalinnas Olde Hansa magusaid mandleid?! Need on nii maitsvad, et viivad keele alla! Olde Hansa on üks väga huvitav keskaegne restoran, kus on menüüs muu hea ja parema kõrval ka karuliha. Mulle väga meeldib sealne stiilne atmosfäär ja muhe seltskond. Kui sa pole veel käinud, siis on tagumine aeg seltskond kokku ajada ja üks tore õukondlik söömaaeg maha pidada!

Mandlid on Sulle kasulikud, sest seal on palju magneesiumit, rauda,kaltsiumit, E vitamiini ja lisaks on ta väga hea valguallikas! Ma söön ja kasutan mandleid igapäevaselt: kooritud, jahvatatud, röstitud, mandlitest pressitud õli jne.

Päris Olde Hansa mandlite retsepti mul pole, küll, aga võtsin just ahjust välja ühe magusate vürtsmandlitega täidetud ahjuplaadi. Tahan teiega seda retsepti jagada.



Vaja läheb:

500 gr mandleid
2 sl vett
2 sl mett
2 tl rapsiõli
5 sl suhkrut
2 tl kaneeli
2 tl jahvatatud pipart
2 tl jahvatatud nelki
näpuotsatäis jahvatatud muskaatpähklit
näpuotsatäis jahvatatud kardemoni
0.5 tl soola

Eelsoojenda ahi 175 kraadini ja pane mandlid ahju röstima. Umbes 10 minutit on paras.

Sega vesi, mesi ja õli omavahel ja vala kuumale pannile. Kui segu keema hakkab, siis lisa röstitud mandlid ja sega kuniks viimne kui üks mandel on siirupikuues ja kogu vedelik on pannilt kadunud.

Sega kokku ülejäänud kraam: suhkur, sool ja vürtsid. Vala mandlitele peale ja sega kõik läbi. Kui suhkur on kergelt sulanud pane kogu kraam ahju tagasi. 75 kraadi juurde ja lase ahjus olla nii kaua kui mandlid on kuivad.

Terve köök on mõnusat kaneeli-nelgi lõhna täis ja iga suutäis toob naudingu! Usun, et need haihtuvad väga ruttu, nii et head nautimist kuniks need kestavad! Eriti põnevad on need kaunil jõuluajal, aga loovad mõnusa meeleolu ka pimedasse sügisesse!









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar